pedagógus kedvezmény: 15% Zeneveled Zeneveled 10.000 Ft fölötti vásárlásnál AJÁNDÉK TÁSKA!

Kedves Érdeklődők!

A "Zenével a demencia ellen" csoportos foglalkozásokra olyan 60 év körüli vagy idősebb emberek jelentkezését várjuk, akik szeretnék megőrizni szellemi épségüket, és mindezt szívesen tennék a klasszikus zene segítségével.

A zene és az agy kapcsolata már régóta foglalkoztatja az agykutatókat, és mindnyájan egyetértenek abban, hogy a zenével való aktív foglalkozás amellett, hogy frissen tartja az agyat, az élet más területeire is kihat: a hangulatunkra, a kreativitásunkra, a teljesítményünkre.
A heti 1x60 perces csoportos órákon elsősorban a zenei készségek és a zenei memória fejlesztésére fektetjük a hangsúlyt, segítségül hívva a nagy zeneszerzők kiváló darabjait. Népszerű és kevésbbé ismert dallamok, ritmusjátékok és feladatok segítségével javítjuk, segítjük, frissítjük az agy működését.

A kotta ismerete nem feltétel, csak a klasszikus zene szeretete.

Az első csoportok 2023 őszén indulnak és hat héten keresztül találkozunk a Maros utcában (Bp. XII. kerületben a Széll Kálmán tér közelében).

Mivel a foglalkozás a 3.emeleten lesz, és nincs lift a társasházban, fontos, hogy a résztvevőknek ne jelentsen problémát a harmadik emeletre való feljutás.

A hat alkalomból álló foglalkozás díja 42.000 Ft.

Az órákat Bosnyák Csilla zenepedagógus vezeti majd.

A jelentkezési lapot erre a linkre kattintva lehet kitölteni és visszaküldeni:

https://forms.gle/bd362NoRreZHBkwM7

Várunk szeretettel mindenkit!

Néhány érdekes cikk és videó a témához kapcsolódóan:

https://www.youtube.com/watch?v=jsaVp5YxYCY

https://www.ted.com/talks/anita_collins_how_playing_an_instrument_benefits_your_brain/transcript?language=hu&subtitle=hu

https://blog.stannah.hu/egeszseg-es-eletmod/zene-fokozza-agyi-aktivitast/

https://fidelio.hu/plusz/meg-egy-egeszsegugyi-ok-amiert-zenelni-kell-33943.html

https://www.informed.hu/betegsegek/neuro/delirium_dementia/a-hangszeres-zeneles-jot-tesz-az-idos-kori-egeszsegnek-185919.html